De zorgbuurtsuper is menselijk, dichtbij en snel

Dit is bereikt door een organisatie die is opgedeeld in regio’s/wijken/doelgroepen met in elke wijk/doelgroep een team (buurtsuper), waarin diverse spelers op het gebied van mantelzorg soepel samenwerken. Binnenkomende vragen worden niet naar anderen doorgeschoven, de schuttingen tussen organisaties zijn weg, de klant staat centraal; de organisatie gebaseerd op teams is flexibel en zorgt dat binnenkomende vragen binnen een week worden geregeld. Hierbij zet zij doorzetttingsmacht in om bepaalde knelpunten in wet- en regelgeving op te lossen en is zij route regulerend.

Er is één aanspreekpunt binnen een multidisciplinair team voor klanten en omgeving. De ‘balie’medewerkers erkennen en herkennen mantelzorgers en kunnen een goede probleemanalyse maken (‘waardoor is de mantelzorger overbelast’)

De mantelzorgorganisatie met haar wijk/regio indeling is een transparante organisatie die herkenbaaar is.

Voor de regio West is Froukje Hellinga ( f.hellinga@zuidoostzorg.nl ) aanspreekpunt en voor de regio Oost Titia Smedema (Titia.smedema@friesewouden.nl )

Uiteraard kunt u ook de gemeente bellen ( 0512 581234) of mailen wmo@smallingerland.nl

Zie voor meer informatie ook www.zorgbuurtsuper.nl
Het kan zijn dat er nog initiatieven en organisaties ontbreken op het gebied van lokale mantelzorgondersteuning in de gemeente Smallingerland.

Wanneer uzelf actief bent of een organisatie of initiatief weet dat zich hiermee bezig houdt, neem dan contact met ons op!