Na een week uitstel ging  zaterdag 6 september de Vliegdag door!

Voor de derde keer op rij organiseerde Stichting FLY4U een bijzondere vliegdag, dit jaar speciaal voor onze jonge mantelzorgers. Maar liefst 120 jongeren uit de hele provincie Friesland kwamen af op de uitnodiging om een rondvlucht te maken boven Drachten. Behalve een rondvlucht werden zij getrakteerd op verschillende activiteiten op de grond en konden zo voor even hun zorgtaken vergeten.

Een van deze jonge mantelzorgers is Hylke van Dijk (17 jaar): "Mijn broertje heeft een lichamelijke en verstandelijke beperking en daar moet ik aardig veel rekening mee houden. Ik vind het super dat FLY4U georganiseerd wordt want vandaag is even lekker afleiding en genieten."

Een andere jonge mantelzorger is de 15-jarige Melissa van Nieuwenhoven. Zij stapte voor het eerst in haar leven in een vliegtuig: "Ik had nog nooit gevlogen dus ik vond het erg spannend. Je ziet alles vanuit de lucht heel klein, onwerkelijk gewoon."

Karsten Dijkstra, initiatiefnemer van Stichting FLY4U kijkt wederom terug op een geslaagde dag. "Het is bijzonder om te zien wat een rondje vliegen met iemand doet. Ook al organiseren we deze dag voor de derde keer, opnieuw was ik ontroerd door de reacties van deze jonge mensen. Om hun gezicht te zien stralen zodra ze die cockpit weer uitkwamen. Ik ben blij dat wij als piloten en grondpersoneel van Vliegclub Fryslân deze dag kunnen organiseren voor kwetsbare jongeren. Volgend jaar zeker weer!"

Wij van Fawaka zijn super blij met de mogelijkheid die FLY4U biedt om deze jongeren voor even 'vleugels te geven'!