Friesland is van oudsher een provincie met veel vrijwilligers en we vinden het vanzelfsprekend om voor onze naasten te zorgen en voorzieningen in dorpen en wijken als vrijwilligers in stand te houden. Bovendien wordt er van ons een tegenprestatie gevraagd als we een uitkering ontvangen. Vrijwilligerswerk doe je om wat te doen voor je dorp, andere mensen te ontmoeten of bijvoorbeeld werkervaring op te doen. Vaan sta je niet stil bij de mogelijkheden om een training of workshop te volgen om je werk (nog) beter te kunnen doen.

Voor mensen die voor een naaste zorgen is het al helemaal ongebruikelijk om hiervoor speciale trainingen te volgen. Toch zorgt scholing er voor dat mantelzorgers de zorgtaken beter volhouden en minder risico lopen zelf (over)belast te raken.

Sinds januari 2016 kan je je via de Vrijwilligers Academie Fryslân heel eenvoudig inschrijven voor interessantie trainingen en workshops. Ons aanbod is afkomstig van  verschillende instellingen en organisaties. In het open aanbod kun je individueel inschrijven voor een training. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod op maat waar verenigingen, vrijwilligersorganisaties en (zorg)instellingen terecht kunnen om een workshop of training voor de eigen vrijwilligers/mantelzorgers in te kopen.

Voor wie

Iedereen die vrijwilligerswerk doet of voor een ander zorgt kan terecht bij de Academie. De trainingen en workshops zijn op een logische manier onderverdeeld in thema’s maar je kunt ook zoeken op trefwoord. Wie een training zoekt maar het niet kan vinden, kan contact opnemen met ons zodat we gericht op zoek kunnen gaan naar een training die aansluit bij je vraag.

Ons motto is: “We hebben het of zoeken het”.

Wat kost het

Sinds juli 2017 stelt de provincie Fryslân kortingsvouchers voor vrijwilligers en mantelzorgers beschikbaar De vouchers kunnen worden gebruikt voor de trainingen en workshops op de groene kant van de website van de VA Fryslân. Hier vindt u een groot en divers aanbod van trainingen en workshops dat alleen maar groeit! Door een voucher in te zetten kunt u óf helemaal gratis óf met een flinke korting de training of workshop van uw keus volgen. De waarde van de voucher hangt af van de prijs van de training of workshop die u kiest en kan oplopen tot wel €100,-. Bij elke training of workshop staat wat u na het inzetten van uw voucher nog moet bijbetalen. U kunt maximaal één voucher gebruiken.  

Meer weten

Op onze site kun je terecht voor meer informatie. Hier kun je je ook aanmelden voor de gratis nieuwsbrief zodat je maandelijks op de hoogte wordt gehouden van het actuele aanbod.

T 058 3030134

E info@vafryslan.nl

I www.vrijwilligersacademiefryslan.nl